
Vuonna 2008 sanottiin vahvana ennustuksena, että vuonna 2013 jopa 90% nettisisällöistä on videota. Tuolle väitteelle oli helppo naureskella vuonna 2008. Ei naureskella enää, sillä videon ja visuaalisuuden määrä on räjähtänyt. Facebookissa entistä harvempi jakaa omia tarinoitaan, sen sijaan viraalikuvat, hauskat videot ja uutislinkit ovat helposti leviävää sisältöä.
Visuaalisuus on yksinkertaisesti asia, jota et voi jättää sisältömarkkinoinnissa huomioimatta. Tuottipa tämä lisämenoja tai löytyipä graafikko omasta takaa, on visuaalisuuteen silti panostettava.
On helppo ajatella, että SISÄLTÖmarkkinointi on pelkkää kirjallisen viestin tuottamista. Tämä on tietenkin harha, johon ei kannata missään nimessä hypätä.
Visuaalisesti köyhää toimialaa ei muuten sitten oikeasti ole olemassa. Logistiikka-alan jättiläinen Maersk ei ehkä ensimmäisenä tule mieleen visuaalisuuden ykkösairuena, mutta firman Facebook-sivut antavat toisen kuvan. Yritys on yksi vahvimpia visuaalisia toimijoita: https://www.facebook.com/MaerskGroup
Viisi vinkkiä visuaalisuuteen
- Hae inspiraatiota eri lähteistä
Voisin toistella tätä loputtomiin, mutta päätään ei kannata lyödä visuaalisuudenkaan suhteen seinään turhan takia. Etsi kuvia Pinterestistä, tutki Twitterin aihetunnisteita (hashtag) tai bongaile kuvia Instagramista. Älä varasta materiaalia, mutta pölli idea ja inspiraatio.
- Mieti asiakasta, älä itseäsi
Ei ehkä kannata lähteä leikkimään neonväreillä pelkästään sen takia, että ne sattuvat miellyttämää omaa silmää.
- Haasta yleisösi
Ilmaista visuaalisista sisältöä oikealta kohderyhmältä? Pyydä sitä asiakkailtasi, seuraajiltasi, faneiltasi.
- Vältä pelkkää tekstiä somessa
Sisältö, jossa on kuvia toimii melkein 100 pinnaa paremmin, kuin kuvaton sisältö. Eli aina kuva mukaan. Ja jos et keksi, lue kohta yksi, hae inspiraatio ja toteuta.
- Tutustu kuvapankkeihin
Netti on pullollaan ilmaisia kuvapankkeja, järkeviä kuvapankkilistoja löydät esimerkiksi näistä osoitteista:
https://medium.com/@dustin/stock-photos-that-dont-suck-62ae4bcbe01b
jarkkosjoman.com/2016/03/10-vaihtoehtoa-kuvapankeille/
Etkö osaa suunnitella? Kokeile näitä ilmaisia työkaluja:
1. Canva
Canva on huippuhelppo työkalu oikeastaan melkein minkä tahansa sosiaalisen median postauksen kuvittamiseen. Valmiita aihioita löytyy enemmän kuin omiksi tarpeiksi ja esimerkiksi Canvan kuva- ja ikonikirjasto on todella massiivinen. Työkalu on ilmainen, euroilla voi ostaa myös maksullisia kuvia tai ikoneita.
Kiinnostaako mietelauseet ja meemikuvat? Recite saattaa tarjota tähän oivallisen avun. Käyttäminen on myös todella yksinkertaista: naputtelet tekstin ohjelman tekstikenttään ja valitset sopivan tyylin valmiista malleista. Ainoana miinuksena kuvien alapuolelle jäävä Recite-leima, joten lopullinen käsittely saattaa vaatia vielä viilausta kuvankäsittelyohjelmalla.
Nopea kännykkäkuva saa upeat raamit Overin avulla ja kuviin syntyy myös tekstit käden käänteessä. Sopii hyvin nopeisiin tilanteisiin kännykkähifistelijöihin.