Jos olet tekemisissä somemainonnan kanssa, olet varmasti törmännyt tähän sanaan: pikseli. Sen pitäisi tuoda kustannustehokkaasti tuloksia ja näin mullistaa maailmasi! Mutta mikä ihme se on ja miten sitä käytetään?

Facebook-pikseli on pätkä koodia

Kyllä, kaikessa yksinkertaisuudessaan näin. Pikseli on pätkä koodia, jonka asennat verkkosivulle. Tämä koodinpätkä mahdollistaa sivuvierailijoiden ja heidän toimiensa seuraamisen. Seurannan avulla taas voit määritellä mainoskohdennuksia vierailijoiden tai heidän käyttäytymisensä mukaan.

Facebook-pikselin avulla kohdentaminen

Yksinkertaisimmillaan se on mainontaa jo sivustolla vierailleille ihmisille, ns. uudelleen markkinointia (remarketing). Se taasen on juurikin sitä, kun koet verkkokaupassa ihailemasi kenkien vainoavan sinua Facebookissa… Parhaimmillaan siis todella tehokas kohdennus, mutta kuten kaikki hyvä mainonta, tämäkin vaatii selkeän suunnitelman.

Hieman pidemmälle vietynä pikseli mahdollistaa mainosten kohdentamisen esimerkiksi heille, jotka ovat vierailleet verkkokaupassasi, tehneet hakuja, mutta eivät ole laittaneet tuotteita koriin. Tai vaikka heille, jotka ovat vierailleet tietyssä blogikirjoituksessasi, mutta eivät ole tilanneet uutiskirjettäsi.

Ymmärtänet siis, että moninaisten mahdollisuuksien pikseli todella vaatii hyvää suunnitelmaa taakseen, jos siitä aikoo saada kaikki tehot irti. Onneksi pienemmälläkin vaivalla pääsee jo pitkälle.

Miten Facebook-pikseli asennetaan?

Yksinkertaisuudessaan sinulta täytyy löytyä
1. Facebook-mainostili
2. Verkkosivu
3. Käynti verkkosivujen koodiin

Mainostililläsi pääset määrittelemään pikselin ja sen jälkeen asentamaan sen verkkosivujesi koodin sekaan. Tarkat ohjeet tähän löydät Facebookin ohje- ja tukikeskuksesta.

Miten sinun kannattaa hyödyntää Facebook-pikseliä?

Noh, sehän riippuu täysin tavoitteistasi ja resursseistasi. Millainen mainonta tukee somestrategiaanne? Jos kaipaat suunnitteluun apua tai vaikka vain lounaan verran ajatusten vaihtoa – ota rohkeasti yhteyttä.