Kiinnitä siis ainakin näihin asioihin huomiota:
Ei ole olemassa yhtä ainoaa tapaa valmentaa sosiaalisesta mediasta. Siksi tarve valmennukselle kannattaakin määritellä mahdollisimman tarkasti esimerkiksi seuraavien kysymysten avulla:
Määrittele ennakolta käytettävissä oleva aika. Somevalmennus voi olla kestoltaan mitä vain puolesta tunnista koko päivän mittaisiin tai jopa useammalle päivälle jaettuihin kokonaisuuksiin. Perusmuotoinen, koko organisaatiolle suunnattu somevalmennus on tyypillisesti kestoltaan 2-3 tuntia. Tässä ajassa päästään tehokkaasti käymään läpi perusasiat, mutta mitä enemmän aikaa on käytössä, sitä syvemmälle teemoihin voidaan sukeltaa.
Usein osallistujamäärä sanelee koulutuksen tyylin. Isot, koko organisaation somevalmennukset ovat tavallisesti luentomuotoisia koulutuksia, joissa on kuitenkin runsaasti tilaa kysymyksille ja keskustelulle. Pienemmän porukan valmennuksissa voidaan oheen rakentaa esimerkiksi tehtäviä, harjoituksia tai workshopeja, joissa opittua teoriaa päästään hyödyntämään myös käytännössä.
Valmennusta suunnitellessa kannattaa miettiä myös mahdollisia seuraavia askeleita. Usein valmennus toimii innoittajana sosiaalisen median tehokkaampaan hyödyntämiseen, mutta asioiden ja uusien tapojen omaksuminen vaatii aikaa ja usein myös jatkovalmennuksia tai vaikkapa workshopeja pienemmällä porukalla. Mieti siis ennakkoon myös mahdolliset jatkosuunnitelmat.
Selvitä ennen valmennusta myös se, kuka organisaatioonne on tulossa valmentamaan ja millainen tausta hänellä on sekä valmentajana että sosiaalisen median osaajana. Meillä Kuhinassa valmennuksia somepuolelle tekevät pääasiassa Kuhinan johtaja Ville Kormilainen sekä viestintäkonsultti Anu Mikkola. Voit tutustua Villeen ja Anuun täällä.
Voit tutustua Kuhinan somevalmennuksiin täällä ja muista, että räätälöimme aina kaikki valmennukset toiveittesi mukaiseksi.
Me Kuhinassa valmennamme vuositasolla satoja asiakkaitamme sosiaalisen median saloihin. Tyypillisin valmennus on usein koko organisaation somevalmennus, mutta valmennamme myös asiantuntijabrändin rakentamisessa, vaikuttajamarkkinoinnissa, sosiaalisessa myynnissä tai vaikkapa eri kanavien hyödyntämisessä omassa sosiaalisen median tekemisessä.