Uusi normaali tulee.
Onko työyhteisönne valmis?

Miten työyhteisönne voi, kun poikkeusoloja on takana yli vuosi? Tekir on tukenanne työyhteisöviestintänne analysoinnissa, kehittämisessä ja suunnittelussa.

Lataa opas työyhteisöviestintään uudessa normaalissa

Tarve avoimelle ja ketterälle työyhteisöviestinnälle
on korostunut poikkeusoloissa.

Avoin ja ihmislähtöinen vuoropuhelu organisaation henkilöstön kanssa on välttämätöntä poikkeusaikojen jälkeisessä maailmassa. Kun pandemia hellittää, organisaatioissa koittaa jälleen uudenlainen arki. Kuten yleensä muutostilanteissa, henkilöstö voi kokea epävarmuutta, joka voi heijastua myös asiakkaille ja yhteistyökumppaneille. Ajassa, jossa yritykset joutuvat kamppailemaan sekä parhaista osaajista että olemassaolostaan, toimiva työyhteisöviestintä on avainasemassa ja yksi tärkeimmistä työtyytyväisyyden tekijöistä. Miten luoda yhteisöllisyyttä, luottamusta ja toivoa samalla, kun maailma on ennennäkemättömässä muutoksessa?

Tekir on tukenanne työyhteisöviestintänne analysoinnissa, kehittämisessä ja suunnittelussa ihmislähtöisesti mutta liiketoiminnan tavoitteet huomioiden.

Lue, miten autoimme Heleniä työyhteisövietinnän dialogiloikassa

Työyhteisöviestintä on yksi tärkeimmistä työtyytyväisyyden tekijöistä. Autamme teitä rakentamaan yhteisöllisyyttä ja läpinäkyvää dialogia.

Epävarmassa maailmassa tiedon tarve on erityisen kova. Autamme teitä analysoimaan työyhteisönne ja työyhteisöviestintänne nykytilaa ja suunnittelemaan tulevia toimenpiteitä.

Rohkea ja avoin sisäinen viestintä auttaa suuntaamaan koko organisaationne kohti ratkaisukeskeisyyttä. Olemme apunanne muutostilanteissa ja johtamisviestinnän kehittämisessä.

Tekir-Tyoyhteiso-Elina-Riikka-Suvi-3